Overige behandelingen

Gesuperviseerde looptraining bij etalagebenen (Claudicatio)

Etalagebenen, oftewel Claudicatio Intermittens, staan voor klachten als gevolg van slecht functionerende vaten in de benen. Hierdoor treedt er pijn op tijdens het lopen en wordt de loopafstand steeds korter. Mensen met claudicatio intermittens kunnen via de huisarts of specialist verwezen worden voor gesuperviseerde looptraining in onze praktijk. Wij hebben inmiddels ruime ervaring met het uitvoeren van gesuperviseerde looptraining bij mensen met Claudicatio Intermittens. Door middel van deze vorm van therapie kan de loopafstand worden vergroot. Dit voeren wij uit in samenwerking met ClaudicatioNet. U kunt ons dan ook terug vinden via www.etalagebenen.nl.

Etalagebenen.nl is een site voor patiënten met Claudicatio Intermittens en is een onderdeel van Claudicationet.

U kunt zich aanmelden voor de gesuperviseerde looptraining via het algemene telefoonnummer van de praktijk of via het contactformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek Duijnstee of Manon de Groot

McKenzie- methode

De McKenzie-methode bestaat uitsluitend uit oefentherapie gericht op pijnvermindering, verbetering van mobiliteit, houdingscorrectie en voorkomen van recidief (terugval).
De grote winst van de methode t.o.v. andere methoden is dat dit een aktieve therapie is waarbij de patiënt zijn eigen rug/ nek “behandelt” en daardoor minder afhankelijk is van behandelingen door fysio- of manueeltherapeuten. Door terugkerende klachten te leren herkennen en direct volgens bepaalde oefeningen en houdingen aan te pakken, voorkom je ernstige recidieven en heb je de rug/ nekklachten sneller onder controle. Zelfmanagement en eigen verantwoordelijkheid zijn dan ook sleutelwoorden. De methode wordt het meest toegepast bij allerlei (voor) stadia van een hernia, maar ook bij degeneratieve klachten (bijv. arthrose).

Rugklachten ontstaan meestal door een combinatie van veel zitten, werk in gebogen houding en te weinig beweging. Door de specifieke oefeningen (vaak in de strekbeweging) te combineren met een aktievere leefstijl, wordt de rug beter, evenwichtiger belast en veroorzaakt minder problemen.

In acute stadia zijn de oefeningen gericht op pijnvermindering (zowel rug- als beenpijn) en functieverbetering. Daarna worden ze geïntegreerd in de normale dagelijkse bewegingen en houdingen, zodat opnieuw overbelasting voorkomen wordt.

Ook nekklachten worden vaak veroorzaakt door een passieve leefstijl, teveel zitten in combinatie met werksituaties waarbij een groot deel achter de computer of in de auto wordt doorgebracht. Door frequente herhalingen van simpele oefeningen, welke zelfs tijdens het werk, makkelijk en snel uitvoerbaar zijn, kunt u uw klachten zelf verhelpen, en beter... voorkomen!

Wederom, u bent uw eigen therapeut, de fysio-/ manueeltherapeut schept alleen voorwaarden en begeleidt het proces.

Sportmassage

Dit is in onze praktijk mogelijk, een massage naar keuze, oa sportmassage, ontspanningsmassage, Shiatsu massage, aromatherapie, door erkende sportmasseur Chris Bergman.

Voor meer informatie wijzen wij u graag door naar de website van Chris Bergman op www.chrisbergman.nl   

Laatste nieuws

Openingstijden

Maandag Ma Maandag -
Dinsdag Di Dinsdag -
Woensdag Wo Woensdag -
Donderdag Do Donderdag -
Vrijdag Vr Vrijdag -
Zaterdag Za Zaterdag -

Reist u met het openbaar vervoer?