Claudicatio intermittens netwerk

Onlangs is onze collega Annemiek Duijnstee namens onze praktijk aangesloten bij het "Claudicationetwerk" in deze regio. Zij is daarmee gecertificeerd om de officiële "gesuperviseerde looptraining bij claudicatio" te mogen geven, op de speciaal daarvoor toegepaste loopbanden op onze lokatie Myra. Claudicatio Intermittens staat voor klachten als gevolg van slecht functionerende vaten in de benen, waardoor pijn optreedt tijdens het lopen en de loopafstand steeds korter wordt. Patiënten kunnen via de huisarts of specialist verwezen worden voor deze training.

\r\n

Na een uitgebreide intake volgend op diverse onderzoeken van een vaatspecialist, wordt een individueel toegespitst loopprogramma gemaakt (3 à 5x per week gedurende 3 tot 6 maanden). Motivatie en commitment van de patiënt is essentieel! Doel is vergroten van de functionele loopafstand (zonder pijn) door middel van het aanspreken van de collateraalvaten in de benen. Secundair wordt uiteraard de kwaliteit van leven verhoogd (niet zelden zijn deze mensen door hun beperkte loopafstand steeds meer geïsoleerd).
Als laatste, maar zeker niet als minste, is het mogelijk met behulp van deze training een riskante en dure vaatoperatie te voorkomen, of op zijn minst een lange tijd uit te stellen.   

Laatste nieuws

Openingstijden

Maandag Ma Maandag -
Dinsdag Di Dinsdag -
Woensdag Wo Woensdag -
Donderdag Do Donderdag -
Vrijdag Vr Vrijdag -
Zaterdag Za Zaterdag -

Reist u met het openbaar vervoer?